YourFonts: maak een lettertype van je eigen handschrift

Mensen versturen tegenwoordig steeds minder ansichtkaarten, en ook andere zaken die vroeger met de hand geschreven werden, worden gedigitaliseerd. Denk hierbij dus aan ansichtkaarten. Sommige mensen denken dan ook dat het eigen geschreven handschrift langzamerhand gaat verdwijnen. Om deze ontwikkeling tegen te gaan (en omdat het leuk is om te hebben) kun je van je eigen handschrift een lettertype maken.

Op de website YourFonts kun je je handschrift omzetten in een lettertype. Je dient daarvoor een sjabloon te downloaden waar alle letters, cijfers en leestekens opstaan. In de aangegeven hokjes dien je vervolgens de karakters over te schrijven. Wanneer je nu dit ingevulde sjabloon scant en upload naar YourFonts.com maken zij een lettertype van je handschrift.

Vanaf nu kun je je eigen handschrift gaan gebruiken in documenten en e-mails. Om je handschrift op te zetten in een lettertype betaal je bij YourFonts.com 10 dollar.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

1 thought on “YourFonts: maak een lettertype van je eigen handschrift

  1. Pingback: Lost Type: website met een aantal zeer mooie lettertypes - TipForYou

Plaats een reactie