WolframAlpha: krijg het antwoord op je vraag

Sinds mei 2009 is het in de lucht: WolframAlpha. WolframAlpha is een zoekmachine die, niet zoals bijvoorbeeld Google naar bepaalde zoektermen zoekt, maar die antwoord geeft op je vraag.

Wanneer je wilt weten wat voor weer het op 9 maart 2009 in Amsterdam was, geeft WolframAlpha het resultaat weer met onder andere een aantal temperatuurgrafieken. Ook voor wiskundige, natuurkundige, scheikundige en andere vakgebieden kan WolframAlpha een antwoord geven met desgewenst de benodigde uitleg over bepaalde berekeningen of uitkomsten.

De dienst is gratis te gebruiken en de mogelijkheid bestaat om een account aan te maken. Hiermee worden je vragen opgeslagen zodat je ze later makkelijker terug kunt vinden en krijg je meer mogelijkheden om de gegevens van WolframAlpha te verwerken. Na twee weken moet je echter geld betalen voor deze extra functionaliteiten. Dit kost 5 dollar per maand.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie