What3Words: een nieuwe benadering van gps coördinaten

What3Words W3W - TipForYouWe geven het toe: GPS is reuze handig, maar niet gebruikersvriendelijk. Om exact aan te geven waar je bent, moet je met noorder- en oosterbreedtegraden werken.Dit zijn enorme getallen die je niet kunt onthouden. De start-up What3Words probeert het delen van je locatie via een nieuwe benadering, namelijk met gewone woorden.

De start-up heeft de wereld in hokjes van 3×3 meter opgedeeld. Ieder hokje krijgt een bepaald id mee, gekenmerkt door 3 woorden. Die zijn makkelijker te onthouden dan de getallenbrij van normale GPS coördinaten.

Wil je bijvoorbeeld meedelen dat je bij de eiffeltoren staat dan ga je naar de website van What3Words en zoek je de eiffeltoren op. De woorden die hierbij horen, blijken dan ship, vocal en launched te zijn (de volgorde is belangrijk). Vervolgens kun je die woorden delen en andere kunnen je locatie achterhalen door deze woorden in te typen bij What3Words.

Natuurlijk is deze methode niet gemakkelijker als het om bekende gebouwen of plekken gaat. Maar op het moment dat je een locatie in de bossen bij de Veluwe wilt delen, is deze manier toch vriendelijker dan het geven van een getallenbrij.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie