“Was je kleren minder vaak, dan blijven ze mooi”

Na de tip van een paar dagen geleden, waarin werd uitgelegd hoe je kleding kunt strijken zonder een strijkbout te gebruiken, is er vandaag een tip om je kleding voor de langere termijn goed te onderhouden.

Laatst was ik in een kledingwinkel waarin de winkelier mij vertelde dat je het beste je broeken kunt wassen als deze echt vies zijn. Hij schatte dat je je kleding dan eens in de drie weken zou moeten wassen. Dit klinkt misschien lang, maar het voordeel is dat de kleur van je broek langer behouden blijft. Wanneer je je broeken vaak wast, was je namelijk ook de kleur uit je broek.

Een tweede tip is om je broek, in plaats van in de wasmachine te stoppen, in de badkamer te hangen als je doucht. De hete stoom die bij het douchen vrijkomt, reinigt je broek al deels.

De laatste tip van deze man was om je broeken altijd binnenstebuiten te wassen. Dit voorkomt, net als de eerste tip, dat de kleur uit je broek verdwijnt.

Heb je zelf nog een tip die jij toepast bij het wassen? Laat het in de reacties weten.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie