Wachtwoord kwijt? Reset eenvoudig de password van je Mac

overview_hero1_title_2xAls je je computer wilt beveiligen, is één van de eerste acties die je onderneemt het instellen van een wachtwoord. Dit voorkomt dat onbevoegde zich toegang kunnen verschaffen tot je computer. Op een Mac blijkt dit echter niet 100% waterdicht te zijn. Met een eenvoudige handeling kun je namelijk het wachtwoord van je Mac resetten.

Door je Mac uit te schakelen en deze opnieuw op te starten met de toetsencombinatie command-R, start je computer in een speciale modus op. Door vervolgens in de terminal het woord ‘resetpassword’ te typen, krijg je de mogelijkheid om je wachtwoord te herstellen.

Mocht je je Mac wel tegen onbevoegde personen willen beschermen, dan kun je naar de instellingen gaan en daar klikken op ‘Beveiliging en Privacy’. Eén van de opties daar is ‘FireVault’. Door dit in te schakelen wordt je gehele hardeschijf geëncrypt. Mocht je het wachtwoord daarvan echter kwijt raken, dan is er geen manier om nog in je computer te komen…


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie