Vervang het woord ‘maar’ door ‘echter’

Op Lifehacking.nl staan vaak interessante artikelen om handelingen sneller, slimmer en efficiënter uit te voeren. Een paar weken geleden publiceerden ze een artikel waarin werd opgeroepen om “constructief met het woord ‘maar’ om te gaan”. Een passage die wij graag met je willen delen is de volgende:

Het woord ‘maar’ ontkracht alles wat ervoor wordt gezegd. Dit is een belangrijk gegeven om te weten wanneer je het woord gebruikt. De NLP-kindercoach Gerda Brussé legt op haar website simpel en duidelijk uit hoe het deze ontkrachting werkt en hoe je de ontkrachting om kunt zetten in iets positiefs: Een compliment over goede rapportcijfers gevolgd door“maar jammer van die onvoldoende”, legt de focus op de onvoldoende. Wordt de zin omgedraaid, dan krijg je: “Jammer van die onvoldoende, maar geweldig ,wat een mooie cijfers!” Op deze manier leg je met ‘maar’ de focus op het positieve bericht. En dát is het bericht dat je over wilt brengen. (…).

Het is belangrijk om je dit te realiseren. Vervolgens werd in de comments van dat artikel nog een tip gegeven: probeer ‘maar’ te vervangen door ‘echter’. Op deze manier klinkt je boodschap positiever (wat soms natuurlijk juist niet de bedoeling is).

Lees het volledige artikel op Lifehacking.nl


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie