Vervaag (blur) bepaalde objecten in Google Maps

Google Maps wordt vaak gebruikt om plaatsen, gebieden of een adres van een gebouw in de wereld op te zoeken. Streetview is daarbij een handige toevoeging die je helpt om van te voren te betreffende locatie alvast te bekijken, zodat je bij aankomst bij de locatie direct je weg kunt vinden. Nu zullen sommige mensen liever niet hebben dat hun huis te zien is op Google Streetview, omdat zij dit geen prettig idee vinden. Voor deze mensen is er een oplossing.

Google biedt namelijk de mogelijkheid aan om aan Google te vragen of ze bepaalde onderdelen in Google Maps willen vervagen (blurren). Je huis is dan nog wel op Streetview aanwezig, maar is niet meer als zodanig herkenbaar.

Om zo’n verzoek in te dienen, dien je in Google Streetview naar het object te gaan dat je wilt vervagen. Vervolgens kun je links-onder op de pagina klikken op ‘Een probleem melden’. Volg de verdere instructies om je object te vervagen.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie