[Uitleg tip] Pinterest: wat is het nu?

De laatste weken is het zeer veel in het nieuws: de nieuwe sociale dienst Pinterest. Het is zelfs de snelst groeiende website sinds tijden en deze groei zal de komende tijd nog wel doorzetten met alle media-aandacht die het krijgt. Dus vandaag is de vraag in onze nieuwe rubriek ‘uitleg tip’: wat is Pinterest nu precies?

Pinterest is een manier om foto’s, artikelen en video’s op internet te delen en te ontdekken. Nadat je je hebt aangemeld op de website dien je een link in je bookmark lijst te zetten. Als je op internet nu een leuke foto tegenkomt, kun je deze foto ‘pinnen’ door op de link in je bookmark lijst te drukken.

De pin verschijnt nu op je prikbord. Om het aantal foto’s op de prikborden overzichtelijk te houden, kun je voor elk onderwerp een aparte prikbord maken. Bijvoorbeeld een prikbord over TipForYou waarop je de interessante berichten van ons neerzet en deelt met je vrienden.

Momenteel kan nog niet iedereen zich inschrijven voor Pinterest. Je kunt wel je e-mailadres opgeven. Vervolgens krijg je zo snel mogelijk een e-mail met daarin een activatiecode. Een andere mogelijkheid om gebruik te maken van Pinterest is door uitgenodigd te worden door een gebruiker. TipForYou is een Pinterest gebruiker en kan dus mensen uitnodigen. Wil jij ook deze dienst eens uitproberen? Laat het ons dan weten via het contact formulier.

Er is ook een iPhone app van de dienst, voor Android is er voor zover wij weten nog geen mobiele applicatie beschikbaar.

TipForYou heeft een nieuwe blog! Klik hier en volg ons.

One thought on “[Uitleg tip] Pinterest: wat is het nu?

  1. Pingback: Stamped: sociaal netwerk om alles wat je leuk vindt te 'stempelen' - TipForYou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *