iOS 5 tips

iOS 5 is al een tijdje uit, maar vandaag hebben we toch nog een kleine tips voor iOS5.

Je hebt nu de mogelijkheid om zogenaamde ‘trefwoorden’ in te stellen. Dit houdt in dat je iPhone bepaalde lettercombinatie’s automatisch in woorden omzet. Zo worden standaard de letters ‘ikz’ omgezet in ‘Ik kom zo!’. Op deze manier kun je woorden of zinnen die je vaak gebruikt, snel typen. Je kunt zelf trefwoorden toevoegen door naar instellingen -> algemeen -> Toetsenbord te gaan. Wanneer je nu naar onder scrollt, kun je nieuwe trefwoorden toevoegen.

In het mail programma heb je vanaf nu de mogelijkheid om ‘richt text’ te gebruiken. Dit dik gedrukt, schuin gedrukt en onderstreept. Je kunt deze gebruiken door een woord of zin te selecteren en vervolgens voor de knop BIU te kiezen.

Je kunt ook bepaalde trilpatronen aan een specifiek contact toevoegen. Hierdoor weet je direct dat je beller je collega is. Om een trilpatroon te veranderen, ga je naar contacten en druk je op een contact. Dan klik je rechtsboven op ‘wijzig’ en nu kun je bij ‘trillen’ de trilpatronen wijzigen.

En als laatste is het ook mogelijk om je iDevice via WiFi te synchroniseren. Om dit te activeren, verbind je je iDevice met de computer en vink je de optie ‘Synchroniseer met deze iDevice via Wi-Fi’. Vanaf nu hoef je je iDevice nooit meer met een kabel te synchroniseren en kan het allemaal via WiFi.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

2 thoughts on “iOS 5 tips

  1. Pingback: Een aantal kleine, maar handige iOS 6 tips - TipForYou

Plaats een reactie