Tor Project: ga anoniem het internet op

De laatste tijd staat de internet-vrijheid ter discussie. Wetten als ACTAPIPA en SOPA zouden de internet vrijheid beperken en overheden zouden makkelijker mee kunnen kijken wat burgers op het internet doen. Om toch nog anoniem het internet op te gaan, kun je gebruik van Tor.

Tor is een programma waardoor je anoniem het internet op kunt gaan. Je download het programma voor je computer en vervolgens dien je het te installeren. Hierna kun je anoniem internetten.

Wanneer je normaal gesproken naar een website gaat, maak je direct contact met de server van deze website. Wanneer je Tor gebruikt, wordt er via verschillende andere servers verbinding gemaakt met de gewenste website. Hierdoor is het voor overheden of hackers zeer moeilijk om de verstuurde gegevens te onderscheppen. Door deze techniek is Tor zeer veilig om anoniem het internet op te gaan.

Veel journalisten in onder andere Syrië maken gebruik van Tor om te voorkomen dat ze opgepakt worden door het regime.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie