The Vibe: maak een iPhone case met je favoriete geluid er op gegraveerd

De titel klinkt misschien een beetje raar en toch is het mogelijk: een iPhone case met je favoriete geluid. Elk geluidsfragment bestaat uit trillingen die op papier de visualiseren zijn. Hier maakt het Nederlandse bedrijf Shapeways gebruik van. Shapeways is bekend van het 3D-printen van gebruiksvoorwerpen.

Shapeways is een samenwerkingsverband aangegaan met SoundCloud, een dienst waarmee je muziekfragmenten kunt delen. Door deze samenwerking is het nu mogelijk om je favoriete geluidsfragment om te zetten naar een iPhone case. Doordat het geluid te visualiseren is, is het ook op een telefoon hoesje te printen. Zo’n hoesje heet The Vibe.

Wanneer je van deze dienst gebruik wilt maken, dien je een account bij SoundCloud te hebben. Vervolgens kun je op de van website Shapeways inloggen met dit account, en kun je een hoesje met je favoriete geluidsfragment voor 25 dollar laten maken.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie