Teather: gebruik je mobiele data verbinding om op je computer het internet op te gaan

Het gebeurt vaak dat je op een plek bent waar je niet met je computer het internet op kan. Voorbeelden zijn in de trein of als je aan het wachten bent op het vliegveld. Wanneer je wel een smartphone bij de hand hebt waarmee je het internet op kan, kun je gebruik maken van ‘tethering‘. Dit is een techniek waarmee je je computer en je smartphone met elkaar verbind, zodat je op je computer gebruik kunt maken van het mobiele internet van je telefoon. Dit scheelt in je uitgaven, omdat je nu maar één abonnement af hoeft te sluiten.

Het bovenstaande verhaal klinkt mooi, maar op bijvoorbeeld iPhones wordt deze techniek niet toegestaan. Met de website tether.com lukt het toch om te tetheren via je iPhone, Android toestel of met je BlackBerry.

Deze dienst heeft een slimme oplossing: tethering via een HTML5 website. Hierdoor kun je op je smartphone toch gebruik maken van tethering. De dienst kost 30 dollar per apparaat per jaar. Bekijk voor meer informatie de website van tether.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie