Sugru: rubber om allerlei voorwerpen te repareren

Wanneer spullen breken is dit erg vervelend. Soms kun je het nog wel repareren, bijvoorbeeld als een bord in maar twee stukken valt, maar soms is een voorwerp zo erg beschadigd dat repareren niet mogelijk is. In het eerste geval kun je gebruik maken van lijm, duct dape of plakband. Met de Sugru heb je een veel elegatere oplossing voor het repareren van voorwerpen.

Sugru is een rubber die het vermogen heeft om voorwerpen aan elkaar te ‘lijmen’. Wanneer je de rubber uit de verpakking haalt is deze zacht en kneedbaar. Nu dien je het rubber op het breekvlak van de twee helften aan te brengen en te laten drogen. Na een aantal uur is het rubber droog en hard, waardoor de voorwerpen aan elkaar zijn geplakt.

Sugru is niet alleen voor reparatie doeleinden te gebruiken, maar ook ter preventie. Zo knutselde iemand deze val-bestendige camera voor zijn kind in elkaar:

De Sugru is voor zo’n 13 euro te koop via Sugru.com. Er zijn diverse kleuren leverbaar.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie