Romanzo Criminale

Van mafia films heb je er vele. De bekendste is misschien wel de Godfather reeks, maar er zijn er ook wat minder bekende. Eén hiervan is Romanzo Criminale.

Deze serie speelt zich eind jaren 70 af in Rome. De drie hoofdpersonen zijn Libanse, Dandy en Freddo. Deze personen staan aan het begin van een organisatie, die zijn weerga niet kent met het doel om heel Rome in hun macht te krijgen. Ze deinzen dan ook niet terug voor ontvoeringen, moorden en afpersingen, maar het wordt deze jongens uiteindelijk toch te veel, waarna de organisatie afbrokkelt. Wat ze ook niet weten, is dat ze door bepaalde radicale groeperingen uit de samenleving misbruikt worden voor een doel waar ze zelf geen benul van hebben.

Wat de serie ook interessant maakt, is dat het verhaal op waar gebeurde zaken inspeelt, zoals een bom die in 1980 in Bologna ontploft.

Romanzo Criminale is een erg mooie serie. Deze bestaat uit twaalf afleveringen van drie kwartier. Ook is er in 2005 een film van gemaakt. De serie is onder andere bij Bol.com te koop.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie