Prey: bescherm je Mac tegen diefstal

Het is erg vervelend, wanneer je laptop gestolen is. Er staan vaak persoonlijke dingen op, zoals foto’s, emails en je agenda. Soms zelfs bedrijfsgevoelige informatie. Om te zorgen dat je je laptop terug krijgt en er geen gegevens in verkeerde handen vallen, kun je gebruik maken van Prey.

Prey is een programma, waarmee je veel dingen op afstand met je computer kunt doen. Zo kun je de computer vergrendelen met een wachtwoord, de webcam van de laptop aanzetten en een screenshot van het scherm maken. Met al deze gegevens kun je achterhalen wie je laptop gestolen heeft en waar deze zich nu bevindt. Deze gegevens kun je zien in de web interface die Prey gebouwd heeft.

Prey is een gratis programma voor Windows, Mac, Ubuntu, Linux en Android. Het enige wat je doen moet, is een gratis account aanmaken. Hierna kun je gebruik maken van de meeste functies. Wanneer je over alle mogelijkheden wilt beschikken, zul je een Pro versie moeten kopen, maar deze is in eerste instantie niet nodig.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie