Peerby: deel spullen met mensen uit je buurt

We wonen met zijn allen op elkaar, maar vaak kennen we onze eigen buren niet. Delen zorgt ervoor dat je elkaar weer ontmoet. En dat maakt je buurt een stuk gezelliger!

Dit is de lezen op de website van Peerby. Een dienst waarmee je je buurt beter leert kennen en van deze nieuwe ‘vrienden’ ook direct gebruik kunt maken.

De dienst is namelijk opgezet om spullen die je buren bezitten te lenen of te huren. Dit biedt een aantal voordelen, waaronder één hierboven reeds is genoemd. Andere reden zijn dat je geld kunt verdienen door je spullen te verhuren en dat dit verhuren beter voor het milieu is. Je bespaart namelijk materialen en grondstoffen door het gereedschap van je buren te gebruiken.

Peerby is momenteel nog in een beta versie, waardoor een select aantal wijken ondersteund wordt. Dit betekent dat slechts een in een beperkt aantal wijken gebruik kan worden gemaakt van Peerby. Later wordt Peerby voor meer wijken open gesteld.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

1 thought on “Peerby: deel spullen met mensen uit je buurt

  1. Pingback: Thuisafgehaald: maak het delen van maaltijden makkelijker - TipForYou

Plaats een reactie