Pebble: verbind je horloge met je smartphone

Steeds vaker kun je objecten met je smartphone verbinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Ninja Blocks of de Toon, waarmee je energie verbruik op je telefoon kunt raadplegen. In dit rijtje is ook de Pebble te scharen: een horloge die je met je smartphone kunt verbinden.

De Pebble is een horloge en gemaakt van een e-paper scherm waar de tijd digitaal op wordt aangegeven, dit maakt de Pebble echter nog niet bijzonder. Bijzonder is dat je de Pebble kunt verbinden met je smartphone en dat de Pebble gegevens, zoals GPS-data, van je smartphone uit kan lezen. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens sporten zoals wielrennen: je gemiddelde snelheid wordt via de GPS van je smartphone verkregen, maar het is lastig om tijdens het wielrennen telkens je telefoon uit je zak te halen. Met de Pebble zijn de gegevens direct op je horloge te zien.

Ook zijn er extra apps te maken en te downloaden voor de Pebble. Het horloge kost in de pre-order 115 dollar en te bestellen via Kickstarter.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie