Ninja Blocks: verbind de echte wereld met de virtuele

In de internet wereld is er een trend om alle gebruikersvoorwerpen te voorzien van chips. Deze ontwikkeling wordt ook wel ‘The Internet of Things‘ genoemd. De voordelen hiervan zijn dat je allerlei activiteiten op afstand kunt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van je huis waardoor je vanaf een willekeurige plek de verlichting in je huis kunt regelen.

De Ninja Blocks zijn op het zelfde principe gestoeld: het verbinden van de echte wereld met de virtuele wereld. De Ninja Blocks zijn chips waarop verschillende sensoren aangesloten kunnen worden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld met een bewegingssensor registreren wanneer iets beweegt en vervolgens met een webcam direct een foto maken om te achterhalen wie er aan de deur is geweest. Momenteel zijn er voor de Ninja Blocks vier verschillende sensoren beschikbaar: een licht-, vochtigheids-, afstands- en druksensor.

De gegevens die de sensoren waarnemen, kunnen naar een zeer groot aantal social media gestuurd worden, zodat ook je vrienden weten wat de sensoren waarnemen.

De Ninja Blocks zijn zeer prijzig. Vanaf 155 dollar krijg je een Block met een temperatuursensor, bewegingssensor en druksensor. Wanneer je andere sensoren wilt, zul je meer moeten betalen.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

1 thought on “Ninja Blocks: verbind de echte wereld met de virtuele

  1. Pingback: Pebble: verbind je horloge met je smartphone - TipForYou

Plaats een reactie