MyPermissions.org: bekijk en trek permissies van internetdiensten in

Veel internet diensten, zoals Facebook en Twitter, bieden de mogelijkheid aan de gebruiker om externe programma’s toegang te geven tot de informatie die op deze netwerken staat. Zo kunnen bijvoorbeeld games op Facebook toestemming krijgen om bepaalde informatie uit je profiel te halen. Wanneer je dit eenmaal hebt gedaan, vergeet je soms dat je zo’n programma toestemming hebt gegeven, waardoor dit programma gegevens kan blijven uitlezen. De website MyPermissions.org trekt permissies van deze programma’s voor jou in.

Door op een van de iconen op MyPermissions.org te klikken, word je doorgestuurd naar de webstiepagina waar je permissies kunt bekijken en kunt intrekken. Er is echter ook een programmaatje beschikbaar die dit voor diverse diensten de permissies bekijkt en aangeeft wat ze hebben opgevraagd. Ook is het eenvoudig om van hier uit permissies in te trekken.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie