Middelbare scholen vergelijken

Voor veel basisschool scholieren wordt het tijd om de stap te maken naar de middelbare school. Voor vele van hen is het bezoeken van scholen en het uiteindelijk kiezen van een school een spannende gebeurtenis. Ook voor ouders geldt dit. Daarom vandaag een lijstje met websites waarop middelbare scholen vergeleken worden.

De eerste website is die van Digischool. Digischool is een website waarop verschillende leermiddelen staan voor middelbare scholieren. Zij hebben echter ook een Schoolgids waarop te zien is wat voor cijfer de school krijgt. Dit cijfer is samengesteld uit beoordelingen van leerlingen, ouders en anderen.

Op schoolkompas.nl kun je zeer gemakkelijk verschillende scholen met elkaar vergelijken. Je klikt via een kaartje de scholen aan waartussen je wilt vergelijken en vervolgens krijg je in een kort tabelletje de grote verschillen tussen de scholen te zien.

Verder heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ook een website waarop te zien is hoe goed scholen het volgens de onderwijsinspectie doen. Dit kan belangrijk zijn bij de afweging voor de keuze van de school.

Weet je zelf nog een vergelijking website of heb je tips voor andere over het kiezen van scholen? Laat het dan weten in de reacties.

 


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie