Language Immersion for Chrome: vertaalt bepaalde woorden op een website om zo een taal te leren

Met de eerder getipte gratis website Duolingo kun je op een zeer interactieve manier een nieuwe taal leren. Dit is echter niet voldoende. Je moet een taal ook in de praktijk toepassen om het goed te leren. Hierbij helpt het als je in de desbetreffende taal leest. Zo zul je alleen maar sneller een goed niveau bereiken. Beginners, die een bepaalde taal nog ingewikkeld vinden, kunnen bij het lezen van teksten gebruik maken van Language Immersion for Chrome.

Deze plugin voor Chrome vertaalt met behulp van Google Translate delen van internet pagina’s. Als je bijvoorbeeld een nieuwsartikel leest, zal deze plugin bepaalde woorden in de taal naar keuze vertalen. Uit de context is dan af te leiden wat de betekenis van het woord is.

Als het lezen makkelijk begint te worden, kan de Language Immersion ook meer woorden of zinsdelen vertalen. De plugin is, zoals de naam al doet vermoeden, alleen voor Google Chrome beschikbaar.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie