Kogeto Dot: 360º filmen met je smartphone

Panorama foto’s maken is al langer mogelijk met smartphones. Er bestaan vele apps, waarmee je verschillende foto’s moet maken die vervolgens aan elkaar worden gezet zodat er een panorama beeld ontstaat. Met video’s is dit standaard niet mogelijk, maar Kogeto biedt hier een oplossing voor: de Dot.

De Dot is een extern ‘hoesje’ die je om je iPhone klemt (momenteel wordt alleen de iPhone als smartphone ondersteund). In dit hoesje zit een lens gemonteerd die ervoor zorgt dat wanneer je filmt, alles in 360º wordt opgenomen. Vervolgens kun je het filmpje uploaden naar onder andere de website van Kogeto waar je achteraf in het filmpje 360º kunt draaien. Probeer het zelf uit in deze demo.

De Dot is wel prijzig. Je betaalt bijna 50 euro voor één exemplaar. Ook is er een app beschikbaar, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de Dot.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie