KeepMeOut: blokkeer sociale netwerken voor een bepaalde tijd

Op internet wordt er veel tijd doorgebracht op sociale netwerken, zoals Facebook, Twitter. Dat kan bedoeld zijn, omdat je graag op de hoogte wilt worden gehouden van wat je vrienden doen, maar het kan ook onbedoeld zijn als het je afleidt van je dagelijkse bezigheden. Om voortaan minder snel afgeleid te worden door social media kun je gebruiken maken van KeepMeOut.

De website zorgt ervoor dat je maar een keer per uur (of een andere tijdsinterval die je zelf instelt) naar bijvoorbeeld Facebook kunt gaan. Door naar de KeepMeOut.com te gaan en daar de stappen te doorlopen, krijg je een link die als ‘bookmark‘ op moet slaan. Als je nu via deze bookmark naar Facebook gaat, zal deze ervoor zorgen dat je alleen naar Facebook kan, wanneer dat buiten de afgegrensde periode is. Ook houdt KeepMeOut.com statistieken bij over het aantal keer dat je naar een bepaalde website gaat.

Er is wel een kanttekening te maken bij deze methode, want wanneer je het adres van de site in de urlbalk typt, zul je gewoon naar de website gestuurd worden. Je moet dus de bookmark gebruiken om jezelf te beschermen.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie