Je eigen e-mailadres gebruiken

Veel mensen zullen een gratis e-mailadres zoals gmail of live gebruiken. Het voordeel hiervan is dat het – zoals net genoemd – gratis is, de betreffende dienst een spam filter heeft, vaak online is en een goede naam heeft. Soms kan het echter fijn zijn om een persoonlijk e-mailadres te gebruiken.

Om een eigen e-mailadres te gebruiken, is het belangrijk dat je een eigen domeinnaam hebt. Deze kun je kopen bij bekende namen als YourHosting en TransIP. Dit domeinnaam wordt het ‘achtervoegsel’ van je e-mailadres. Wanneer je dus je achternaam als domeinnaam hebt gekocht, wordt het e-mailadres ‘iets’@achternaam.nl. Vervolgens kun je bij deze providers in het instellingen menu het ‘iets’ veranderen door bijvoorbeeld je voornaam.

Veel providers leveren ook een speciaal e-mail pakket. Hiermee krijg je alleen de beschikking over e-mailadressen en heb je niet de mogelijkheid om op het betreffende domeinnaam een website te beginnen. YourHosting biedt onder andere zo’n pakket aan.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie