Informatie op internet verwijderen

In ons huidige leven is internet niet weg te denken. We zien het nieuws, filmpjes en Tips allemaal via het internet. Erg fijn allemaal, maar wat wanneer er privé informatie op het internet staat? Dit kan vrij moeilijk zijn om voorgoed van het internet af te halen. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden.

Wanneer je erachter komt dat bepaalde informatie niet op internet hoort te staan over jouw, is het het beste om contact met de webmaster van de desbetreffende site op te nemen. Deze zal vaak de gegevens wel van de website af willen halen. Het vervelende is alleen dat deze informatie vaak nog steeds doormiddel van zoekmachines te vinden is.

Wat je dan kunt doen is contact opnemen met de zoekmachine. Deze hebben vaak speciale pagina’s waarop je kunt aangegeven welke site jij uit de zoek index wilt hebben. Bij Google kan dat bijvoorbeeld via een tool uit Webmasters.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie