Hoe hou je de batterij van je telefoon in een optimale conditie?

k-bigpic
Het is een situatie die menig persoon mee maakt: halverwege de dag valt je telefoon uit wegens een lege batterij. Erg vervelend, maar wist je dat je met een paar eenvoudige tips je batterij een goede conditie kunt houden?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat het geen zin heeft om je batterij van 100% opgeladen naar leeg te laten gaan. Deze regel gold vroeger wel, maar met de huidige techniek is het niet meer nodig. De enige reden waarom je het zou kunnen doen is om je batterij te ‘kalibreren‘. Bij zo’n kalibratie worden processen gereset zodat het batterij icoon weer de juiste batterij-stand aangeeft, maar doe dit dus niet te vaak.

Verder moet je telefoon ook niet te heet worden, liever te koel zelfs. Te hoge temperaturen hebben namelijk een negatief effect op de batterij.

De laatste tip is voor wanneer je je telefoon niet meer gaat gebruiken en hem dus (voorgoed) in de kast legt. Dan is het belangrijk om de telefoon tot zo’n 40% op te laden en dán in de kast te leggen. Als je de telefoon zonder stroom in de kast legt, is er een mogelijkheid dat de batterij beschadigd wordt wanneer je hem na lange tijd zonder gebruik weer oplaadt.

Meer uitleg en tips zijn in dit artikel van Gizmodo te vinden.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie