Hoe ga je een fruitvliegen plaag tegen?

Wanneer je een schaal met fruit hebt staan, zullen daar soms ook fruitvliegen bij zitten. Erg vervelend, maar met een relatief simpele oplossing, zijn deze beesten weg te halen. Hiervoor dien je wel een aantal handelingen te verrichten.

Neem eerst een glas en doe daar een bodempje azijn in. Neem vervolgens een vel papier en knip van dit vel een cirkel. Maak in het midden van het rondje een klein gaatje en knip van de buitenkant van de cirkel naar het gemaakte gaatje. Vouw de twee geknipte zijden vervolgens naar elkaar toe en lijm ze vast, zodat er een ‘trechter’ ontstaat. Leg de trechter vervolgens met de punt omlaag in het glas. Zorg dat de punt van de trechter niet het azijn aanraakt.

Fruitvliegjes vinden azijn lekker en gaan door het kleine gaatje in de ‘trechter’ naar het azijn toe. Het lukt de fruitvliegjes echter niet om terug door het gaatje te gaan, waardoor ze in het glas blijven zitten. Door het glas nu buiten te legen, zul je minder last hebben van fruitvliegjes in huis.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie