Grafisch Geluk: museum over grafische vormgeving in Nederland

Steffan tipte ons en schreef het volgende stuk over de tentoonstelling Grafisch Geluk in het Museum Hilversum. Deze tentoonstelling doet erg denken aan het Graphic Design Museum in Breda.

De tentoonstelling Grafisch Geluk geeft een overzicht van honderd jaar grafische vormgeving in Nederland. Zowel ambachtelijk vervaardigd werk als hedendaags digitaal ontworpen materiaal wordt getoond. Speciale aandacht is er voor de fameuze Steendrukkerij de Jong & Co, tussen 1911 en 1994 gevestigd in Hilversum en toonaangevend op het gebied van de grafische vormgeving. Onder leiding van directeur Pieter Brattinga maakten mensen als Jan Bons, Dick Bruna, Wim Crouwel, Dick Elffers, Mart Kempers en Otto Treumann hier hun grensverleggende kunst. Maar ook is er werk te zien van hedendaagse grafische ontwerpers zoals: Hansje van Halem, René Knip, Harmen Liemburg, Michiel Schuurman, Job Wouters en Richard Niessen. Er is ook speciale aandacht voor de ontwerpers van de in Hilversum gevestigde televisieomroepen. Door zowel naar het verleden als de toekomst te kijken, beschouwt de tentoonstelling de ontwikkelingen in het grafische vak.

Grafisch Geluk is te zien in Museum Hilversum van 22 oktober 2011 tot 5 februari 2012.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie