Global Rich List: hoe rijk ben jij vergeleken met de rest van de wereld

Global Rich List - TipForYouAlles is relatief en hangt dus af van zaken waarmee je het vergelijkt. Zo ook je inkomen. Verdien je in Nederland een modaal inkomen, dan is dat ontzettend veel geld voor mensen in ontwikkelingslanden. De website Global Rich List maakt duidelijk hoe rijk je bent in vergelijking met de rest van de wereld.

Je dient eerst te kiezen om jouw positie uit te drukken in je inkomen of in je bezittingen. Vervolgens geef je aan in welk land je woont en vul je je inkomen of de waarde van je bezittingen in. Hierna laat Global Richt List je zien hoeveel procent van de wereldbevolking rijker is, maar ook hoeveel procent armer is.

Als je naar beneden blijft scrollen, krijg je diverse animaties te zien met daarin vergelijkingen met mensen die in Indonesië wonen. Uiteindelijk word je gevraagd om een schenken aan de Indonesische bevolking te doen.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

1 thought on “Global Rich List: hoe rijk ben jij vergeleken met de rest van de wereld

Plaats een reactie