Garmoshka: de online accordeon

Garmoshka accordeon - TipForYouIn het internet-jargon is ‘responsive’ een populair begrip. Responsive houdt in dat een website zich aanpast aan het formaat van de gebruikte browser. In de praktijk werkt het zo dat een website er op een desktop computer ‘normaal’ uitziet, maar dat zodra het scherm onder een bepaalde resolutie komt (neem bijvoorbeeld mobiele telefoons of tablets), het lay-out van de website hier op wordt aangepast. Dit bevordert de gebruikservaring van de gebruiker. Neem bijvoorbeeld Facebook: dat ziet er op de computer volledig anders uit dan op je telefoon.

Een website die op een leuke manier gebruik maakt van responsive design is Garmoshka. Op deze website is een accordeon afgebeeld. Door het scherm van je browser groter of kleiner te maken, zal deze accordeon tonen gaan spelen.

Eigenlijk zou deze website toegevoegd moeten worden aan ‘The Useless Web‘.

P.s. deze website werkt niet op telefoons, omdat je je browser actief dient te verkleinen, en dat kan niet op je mobiel.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie