Extra opties om het geluid op je Mac te bedienen

In veel programma’s zitten opties die je op het eerste gezicht niet tegenkomt. Bijvoorbeeld opties die je alleen via een bepaalde toetsencombinatie kunt gebruiken of waar je op je smartphone bepaalde veegbewegingen voor moet maken. Eén zo’n ‘speciale’ mogelijkheid zit in Mac OSX verstopt. Je kunt namelijk ervoor zorgen dat het geluid van je Mac met stapjes van 1/4 verhoogd of verlaagd worden. Ook kun je het geluid dat de Mac maakt als je het volume aanpast, tijdelijk dempen.

Door de alt + shift + volume toetsen in te drukken, zorg je ervoor dat het volume met 1/4 omhoog of omlaag wordt bijgesteld. Door alleen de shift en een volume toets in te drukken, voorkom je dat je Mac een geluidje maakt bij het veranderen van het volume.

Vooral de laatste functie kan handig zijn als je tijdens het geven van een presentatie het volume wilt veranderen. Je stoort je publiek dan niet met piepje dat je Mac maakt.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie