Etcher: Etch a Sketch voor de iPad

Eén van de bekendste spelletjes van de 20e eeuw is misschien wel de ‘Etch a Sketch‘. Dit rode speelgoed bestaat uit een rechthoek met een doorzichtige bovenkant. Deze rechthoek is gevuld met aluminiumkorreltjes. Door aan twee witte knoppen te draaien, kun je een pinnetje over dit oppervlak bewegen. Het aluminium wordt nu van het doorzichtige oppervlak ‘afgeschraapd’. Daardoor ontstaat een bepaalde figuur.

Dit spel is al behoorlijk oud, maar gaat toch met de tijd mee door middel van de Etcher. Dit is een hoesje met twee knoppen die je kunt draaien. Hier dien je je iPad in te schuiven. Door vervolgens een speciale app te installeren, kun je tekeningen met de twee knoppen.

Deze digitale variant biedt een aantal voordelen ten opzichte van de oude versie. Zo kun je tekeningen opslaan en later bewerken en kun je gemaakte tekeningen uploaden naar onder andere Facebook. De Etcher kost 60 dollar met verzendkosten en is te bestellen via Kickstarter.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie