Een toetsencombinatie om documenten als pdf op te slaan op OSX

Bewaar als pdf... Bewaar als pdf… - TipForYouOp Lifehacking.nl verschijnen regelmatige leuke tips. Eén daarvan plaatsten ze een paar weken geleden. Hierin leggen ze uit hoe je een document als pdf op kunt slaan. Want toegegeven, pdf’s gebruiken we regelmatig. Toch is er in OSX geen standaard toetsencombinatie om een document als pdf op te slaan. Dit is echter in te stellen.

Ga naar de instellingen van je Mac en druk op ‘Toetsenbord’. Ga vervolgens in de linkerkolom naar ‘Programma’s’. Druk nu op het plusje. Laat daar de eerste optie staan op ‘Alle pogramma’s’ en zet in de regel bij Menunaam dit exact neer (zonder apostrof) ‘Bewaar als pdf…’. Kopieer deze tekst in deze regel (mocht je het niet willen kopiëren, gebruik dan voor de puntjes de toetsencombinatie ‘alt+;’ ). Kies nu een sneltoets die je wilt gebruiken om je document als pdf op te slaan. Klaar is Kees.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie