Een samenvatting laten maken door de Mac

Samenvattingen zijn vaak handig. Als student scheelt het leerwerk en tijdens je carrière scheelt het tijd. Een nadeel van het maken van samenvattingen is dat het maken ervan tijd kost. Je moet eerst het boek of het artikel lezen en vervolgens dit samenvatten. Op een Mac kan dit sneller: een Mac kan dit namelijk automatisch.

In Mac OSX is een optie aanwezig waardoor de Mac een samenvatting schrijft. Hiervoor heb je alleen de tekst digitaal nodig. Om een samenvatting door de Mac te laten schrijven, moet je eerst naar Systeemvoorkeuren -> Toetsenbord -> Voorzieningen gaan. Hier kun je nu de optie ‘Maak samenvatting’ aan vinken. Vanaf nu kun je door programma’s als Tekseditor en Pages een samenvatting laten maken door een tekst(gedeelte) te selecteren en linksboven te klikken op ‘naam programma’ -> voorzieningen -> Maak samenvatting.

Waarschijnlijk zal deze samenvatting niet zo goed zijn als wanneer je zelf een samenvatting zou maken, maar het is wel de moeite waard om het eens te proberen.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

1 thought on “Een samenvatting laten maken door de Mac

Plaats een reactie