eBooks

Nu er steeds meer tablets, zoals de Kindle, iPad en tablets met Android verschijnen, wordt de vraag naar gratis eBooks steeds groter. TheNextWeb heeft een lijstje met tips gepubliceerd. Zo heeft Google onlangs een site geopend met gratis eBooks, maar je kunt ook bij Apple, Amazon, Barnes&Noble terecht voor je eBook, wel geldt voor de laatste marktplaatsen dat het vaak Engelstalige boeken zijn, waar je voor moet betalen. Een ander initiatief waar je gratis eBooks kunt downloaden is van gutenberg, maar dit zijn vaak boeken waar geen auteursrecht meer op geldig is en dus vrij oud.

Maar ook het Nederlandse Bol.com verkoopt eBooks. Tegenwoordig ook meer recentere boeken. Het voordeel van Bol.com is dat ze een eigen iPad en Android app hebben ontwikkeld waar je je eBooks op kunt lezen. Hiervoor moet je wel eerst een account bij Adobe aanmaken op de DRM-beveiling van de eBook te halen.

Uit protest tegen de DRM-beveiliging heeft de website eReaders.nl een webshop gelanceerd met alleen DRM-loze boeken. Hierdoor is het mogelijk om alle boeken, die bij eReaders.nl gekocht zijn, op verschillende soorten apparaten te lezen. De enige voorwaarde is dat de apparaten het PDF of het ePub formaat ondersteunen.

  • Geüpdate artikel

Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie