Duolingo: leer een taal, terwijl je het internet vertaalt

Een nieuwe taal leren kost moeite en veel tijd. Ook veel oefenen is belangrijk om alle kanten van een taal in de vingers te krijgen. Een nieuw gelanceerde website helpt je op een speciale manier bij het leren van een nieuwe taal.

De website heet Duolingo en is gericht op het vertalen van het web. Als bijvoorbeeld de gehele Engelstalige Wikipedia in het Spaans vertaald is, kan dat een enorme kennis groei in Spaanstalige landen opleveren. Om dit doel te bereiken, maakt Duolingo gebruik van mensen die een nieuwe taal willen leren. Deze mensen krijgen zinnen voorgeschoteld die van het web afkomstig zijn, en deze mensen dienen de zinnen te vertalen. Beginners krijgen eenvoudige zinnen en de meer gevorderde gebruikers krijgen complexere zinnen die ze moeten vertalen.

Als je een vertaling van een woord of zin niet weet, kun je kijken hoe andere gebruikers een zelfde soort zin vertaald hebben.

De dienst is gratis te gebruiken, maar momenteel nog in een beta-versie. Voor de beta-versie dien je je aan te melden op Duolingo.com


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

1 thought on “Duolingo: leer een taal, terwijl je het internet vertaalt

  1. Pingback: Language Immersion for Chrome: vertaalt bepaalde woorden op een website om zo een taal te leren - TipForYou

Plaats een reactie