Die Berg Komt Er: koop een stukje berg in Nederland

Sinds een paar weken is het mogelijk om een stukje berg te kopen. Nu bestaat er in Nederland geen berg, maar journalist Thijs Zonneveld vatte het idee op om een kunstmatige berg in Nederland te gaan bouwen.

Als deze berg gebouwd wordt, wat nog niet zeker is, worden de peiler van het project: duurzaamheid, innovatie en sport. Het idee is de afgelopen tijd vormgegeven door “bijna honderd bedrijven, banken, universiteiten, architecten, vervoersdeskundigen, ingenieurs en geologen”. Er is een verkend onderzoek naar een geschikte plek voor de berg geweest. De locaties zijn op deze kaart te zien.

Of de berg er ook daadwerkelijk komt, hangt af van het feit of Zonneveld genoeg geld kan inzamelen. Als je dit project wilt sponsoren kun je een certificaat ter waarde van 50 euro kopen. Mocht de berg er daadwerkelijk komen, dan wordt het certificaat omgezet in een aandeel met 25 procent bonus.

Je kunt het certificaat op de site van de stichting ‘Die Berg Komt Er‘ kopen.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie