Crypteks USB: eerste fysiek beveiligde USB

Af en toe verschijnt er een bericht in de media dat een ambtenaar of hoge functionaris zijn USB stick is vergeten in bijvoorbeeld een taxi. Hierop staan belangrijke documenten die eigenlijk niet openbaar hadden mogen komen. Met de Crypteks USB kun je de openbaring van deze documenten voorkomen.

De Crypteks USB is namelijk fysiek te beveiligen. Dit doe je door middel van een aantal ringen rond te draaien. Alleen wanneer de ringen in een juiste volgorde zijn gedraaid, is de USB uit het omhulsel te halen.

De USB is niet alleen fysiek te beveiligen, maar ook softwarematig. Door middel van een programma zijn de bestande softwarematig te beveiligen. Dit gebeurt door gebruik te maken van Advanced Encryption Standard (AES).

De prijzen van de Crypteks USB verschilt per capaciteit die de USB stick heeft. Zo kost de 8 GB variant $130 en de 16 GB variant $160.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie