Code.org: website om te starten met programmeren

logo - TipForYou

Er zijn diverse tools beschikbaar waarmee je door middel van draag-and-drop apps kunt ontwikkelen. Door ‘eenvoudigweg’ modules op elkaar te zetten, ontwikkel je dan een app. Je hebt echter meer mogelijkheden als je daadwerkelijk een app ontwikkeld hebt doormiddel van programmeren. De website code.org probeert je een eerste zettje in de rug te geven door manieren aan te dragen om te leren programmeren.

De website is opgericht door onder andere Mark Zuckerberg (de oprichter van Facebook) en Bill Gates (oprichter van Microsoft). Zij willen dat er meer getalenteerde ontwikkelaars komen die zij kunnen aannemen. Hiervoor geven zij advies over hoe je kunt starten met programmeren.

Zo raden ze websites aan die we ook al op TipForYou beschreven hebben, zoals Kahn Academy en Codecademy. Bekijk alle adviezen op de website code.org.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie