Biografie Steve Jobs

Vanaf vandaag is de biografie van Steve Jobs verkrijgbaar. Hier in vertelt Walter Isaacson, op basis van vele gesprekken met Jobs en zijn directe omgeving, over de manier van leven en de keuze die Jobs in zijn leven heeft gemaakt.

Isaacson is ‘chairmann’ van CNN geweest en hoofdredacteur van Time Magazine. Je kunt het boek bestellen via iBooks (€20) of via de betere boekhandels (zowel in het Nederlands als in het Engels).

Dit is de omschrijving van het boek:

Deze biografie, die gebaseerd is op meer dan veertig gesprekken die in de loop van twee jaar met Jobs zijn gevoerd, en op interviews met meer dan honderd familieleden, vrienden, vijanden, concurrenten en collega’s, bevat een weergave van het leven en de intense persoonlijkheid van een creatieve ondernemer, wiens passie voor perfectie en tomeloze energie zes industrieën compleet op hun kop hebben gezet: pc’s, films, muziek, telefoons, tablet-pc’s en de uitgeefwereld.

Jobs spreekt openhartig, soms zelfs hard, over mensen met wie hij heeft gewerkt en tegen wie hij heeft gestreden. En zijn vrienden, vijanden en collega’s geven net zozeer een oprecht beeld van zijn hartstochten, angsten, perfectionisme, verlangens, artisticiteit, streken en zijn obsessie met gezag, die zijn benadering van het bedrijfsleven en de innovatieve producten die daar het gevolg van waren, vormgaven. Jobs kon de mensen om hem heen tot grote woede en wanhoop brengen. Zijn persoonlijkheid en zijn producten hangen echter nauw met elkaar samen, net als Apples hardware en software, als onderdelen van een geïntegreerd systeem. Zijn verhaal is dus zowel inspiratiebron als waarschuwing en staat vol lessen over innovatie, karakter, leiderschap en waarden.

‘Ik heb een heleboel dingen gedaan waar ik niet trots op ben, bijvoorbeeld mijn vriendin zwanger maken toen ik 23 was en de manier waarop ik daar toen mee ben omgegaan. Maar iedere persoon in dit boek moest vrijuit spreken.’
Steve Jobs


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie