Adam Savage: ‘Maak een lijst’

In de september editie van het maandblad ‘Wired’ stelt Adam Savage, één van de presentatoren van MythBusters, dat je voordat je aan een project begint, een lijstje moet maken. Onder een project kan van alles verstaan worden.

Savage meent dit, omdat je op deze manier chaos in je hoofd dient te benoemen. Zo verdeel je een lastig onderwerp in steeds kleinere brokken, waardoor deze behapbaar worden.

Savage maakt zo’n lijst op de volgende manier: eerst zoekt hij informatie op over het onderwerp, zoals foto’s, tekeningen en teksten. Deze zet hij in een folder op zijn computer. Nadat hij al deze informatie gevonden heeft, gaat hij dit onderverdelen in submappen. En dat proces kan desgewenst nog door worden gezet naar nog meer submappen.

Ook geeft hij nog een laatste pluspunt aan van deze methode: aan het einde van je project is de gemaakte map een dagboek van alles wat je in dit project hebt doorgemaakt.


Video Conferencing is niet meer weg te denken. Daarom helpt TipForYou's zuster onderneming met het opzetten van je eigen in-house en beveiligde video conferencing tool: leer meer.

Plaats een reactie